بطاطس محمرة في الفرن

 

بطاطس محمرة في الفرن


المقادير:

  • كيلو بطاطس
  • رشة ملح
  • رذاذ زيت الطهي

طريقة التحضير:

قطعي البطاطس وحطيها في حلة على النار فيها ماء وبمجرد ما الماء يبدأ في الغليان اطفي النار وخليها لمدة 3 دقائق.
صفيها واشطفيها بماء بارد ونشفيها بين فوطة نظيفة أو مناديل ورقة.
سخني الفرن على درجة حرارة 220 درجة.
بطني صينية كبيرة بورق زبدة ورشي عليها رشة رذاذ زيت طهي.
رصي البطاطس في الصينية طبقة واحدة، ضيفي رشة ملح بالتساوي على الوجه ورشي فوقها رذاذ زيت طهي.
دخليها الفرن لمدة 40-45 مع التقليب من وقت للتاني بعد نصف المدة لحد ما تبقى ذهبية اللون ومقرمشة مع التقليب.
طلعيها ورشي عليها رشة ملح كمان حسب الحاجة.

تعليقات